Commerciële ruimtes in De Couwenbergh

Commerciële ruimtes in De Couwenbergh

Commerciële ruimtes in De Couwenbergh


Dit voormalige gemeentehuis van Aarle-Rixtel, een zichtlocatie, is in gebruik als conferentiecentrum en heeft daarnaast diverse kleinschalige kantoor en bedrijfsruimtes. De Couwenbergh is volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt als kantoor met de daarbij behorende infrastructuur. Een warme en inspirerende omgeving waar het goed toeven is. Bekijk de beschikbare kantoorruimte.

Unieke locatie

De oorspronkelijke bestemming van dit eenlaags raadhuis met een tweelaags middengedeelte uit 1855 is ontworpen door architect H. van Tulder. In aanleg was er links een onderwijswoning en rechts een school. In 1923 werd er een raadszaal boven op de school gebouwd en de secretarie vergroot. In 1940 en 1960 vonden er inwendig verbouwingen plaats. In 1982 was er een uitbreiding aan de achterzijde met noordelijke vleugel, ontworpen door architect H. Gruyters. Het raadhuis bezit een leien schilddak, zijvleugels me omlopend schilddak en dakruiter. Op de nok staat een klokje afkomstig van Petit & Fritsen uit 1979 en er is een spits. Een dubbele stenen trap leidt naar de verdieping met bordes. De risaliserende gevel heeft spaarvelden, pilasters en een fries. Het raadhuis is gebouwd in rondboogstijl met elementen ontleend aan de kastelenbouwkunst. De aanbouw en bordes dateren van ca. 1955. De gevelstenen in de bordestrap uit 1935.

In harmonie

Bij de restauratie van De Couwenbergh is uitgegaan van de ontwerpen uit het verleden. In samenwerking met kunstenaar Rob Thalen zijn oude elementen en moderne vormgeving op een bijzondere manier in balans gebracht. We hebben getracht het rijke verleden uit de 18e eeuw, het comfort van de 21e eeuw en de mogelijkheden van de toekomst te verenigen in De Couwenbergh.
Het resultaat is een unieke locatie voor kleinschalige kantoor en bedrijfsruimtes.
De Couwenbergh is volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt als kantoor met de daarbij behorende infrastructuur. Een warme en inspirerende omgeving waar het goed toeven is.
Het pand kent zo’n acht bedrijfseenheden die zowel afzonderlijk als in combinatie verhuurd worden. Nagenoeg alle bedrijfseenheden zijn gegroepeerd om de tuin. Elke bedrijfseenheid heeft zijn eigen karakter, een eigen sfeer en ontwerp.

Een passende werkomgeving

Een kantoorruimte moet voelen als je tweede thuis en moet passen als een jas. Heb jij een heel eigen idee over hoe jouw kantoorruimte er uit moet komen te zien en wijk jij graag af van de ‘standaard’ kantoren? Dan is dit je kans!
Bij de Couwenbergh kun je voor meer zaken terecht dan voor het huren van bedrijfsruimte. Heb je een vergadering of bespreking? Dan kun je ook gebruik maken van de vergaderruimtes en catering van het conferentiecentrum.
Het monumentale karakteristieke gebouw van De Couwenbergh maakt een inspirerende en verzorgde indruk op jouw klanten.

Kleinschalige kantoorruimte

Het hoofdgebouw heeft nu drie entrees. Een centrale entree voor het conferentiecentrum, een entree voor het kantoor Kerkstraat en Raadszaal,en een entree voor de Studio’s/ de Bibliotheek, Heerenkamer en Trouwzaal.

  • De Couwenbergh ligt op een zichtlocatie, centraal in Aarle-Rixtel
  • De ruimte is op te delen in verschillende eenheden. Huur van één enkele, een combinatie van ruimte(n) of de gehele ruimte is mogelijk. Er is ruimte beschikbaar vanaf 27-1538 m2.
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Lift aanwezig
  • Centrale alarmering
  • Afspraken m.b.t. catering zijn eveneens te maken met het conferentiecentrum.

Mogelijkheden

De bestemming ‘Centrum’ geeft aan dat verschillende functies mogelijk zijn. Zo zijn de functies ‘wonen’, ‘zakelijke dienstverlening’, ‘detailhandel’, ‘horeca tot categorie 1’ en ‘maatschappelijke dienstverlening’ binnen deze bestemming toegestaan.

  • Kantoren
  • Dienstverlening (praktijk, etc.)
  • Horeca (restaurant, grand-café, lunchroom, etc.)
  • Terras in de binnentuin

Kantooreenheden

Kantooreenheid m2 Aantal Etage Beschikbaar?
Kantoor Bibliotheek 27 1 1 op 1e etage Ja
Kantoor Heerenkamer 29 1 1 op 1e etage Ja
Kantoor Trouwzaal 53 1 1 op 2e etage Ja
Gymnasium 99 1 1 in kelder Ja
Studio's 104 2 2 op 2e etage Niet beschikbaar
Kantoor Raadszaal + Torenkamer 146 3 2 op begane grond
1 op 1e etage
Niet beschikbaar
Kantoor Kerkstraat 162 6 4 op begane grond
2 op 1e etage
Niet beschikbaar
Conferentiecentrum 520 7 7 op begane grond Niet beschikbaar

Bekijk het actuele overzicht van beschikbare kantoorruimte.